Over Niels

Als je deze tekst leest, ben je waarschijnlijk aan het onderzoeken of coaching jou zou kunnen helpen bij een vraag, dilemma of probleem waar je mee rondloopt. In dit stukje wil ik je wat inzicht geven in wie ik ben en mijn manier van werken.
Mijn naam is Niels Poland en sinds een aantal jaar werk ik als trainer en coach bij Amstelwijs. Als tiener was ik altijd buiten en aan het sporten. Ik bracht vele uren door op de tennisbaan en het voetbalveld. Nog steeds sport ik vaak en geniet ik nu steeds meer van het 'spelen' in plaats van de competitie met mijzelf en anderen. Naast het sporten kan ik erg genieten van wandelen in de natuur, kamperen en een goed boek.
Na het afronden van mijn Pabo-opleiding startte ik als leerkracht binnen het reguliere onderwijs. Na een aantal jaar werd ik nieuwsgierig naar andere onderwijsconcepten en werkte ik onder andere op een Montessori- en Daltonschool. Het werken met kinderen heb ik altijd met veel liefde en plezier gedaan. Het verbinden en afstemmen op ieder kind, om van daaruit het beste uit hem of haar te halen, gaf mij altijd veel energie. Nu werk ik alleen nog indirect met kinderen, door onderwijspersoneel te coachen en begeleiden. Het is een fantastische baan waarin ik mensen zie opbloeien en kwaliteiten van zichzelf ontdekken die eerst onbekend en onbenut waren.
Ik heb door de jaren heen verschillende opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching. De opleiding tot Voice Dialogue coach / facilitator heeft de grootste  impact op mij gehad. Ik was al een tijd bekend met deze methodiek, maar het was voor mij een hele grote stap om dit zelf te gaan leren. Ik vond het heel spannend! Tijdens de opleiding maakte ik uitgebreid kennis met de verschillende kanten van mijn persoonlijkheid. Soms pijnlijk en confronterend, maar vaak humoristisch en bevrijdend. Ik heb zoveel meer inzicht gekregen in mijzelf en welke mogelijkheden ik tot mijn beschikking heb. Van kwetsbaarheid voelen, tot rust vinden, grenzen kunnen stellen…..wat een keuzevrijheid geeft dit!
Deze ervaring en mijn fascinatie voor Voice Dialogue blijven mij tot op de dag vandaag boeien. Tijdens mijn coaching maak ik veel gebruik van deze methodiek en ligt de nadruk op bewustwording, ervaren en oefenen. We gaan daarbij niet op zoek naar wat er 'fout' is en verbeterd moeten worden, maar naar wat er al is en wat je nog kunt toevoegen. Het uiteindelijke doel is dat je effectiever en bewuster sturing kunt geven aan je eigen handelen, zonder dat je bepaalde eigenschappen hoeft te verbannen. Wil je meer weten over Voice Dialogue? Klik hier
Vanuit verbinding en veiligheid, in combinatie met luchtigheid en plezier, kan ik je kennis laten maken met een nieuwe manier van kijken naar jezelf, namelijk door de bril van Voice Dialogue. Ben je nieuwsgierig hoe dit in de praktijk werkt? Ik nodig je graag uit voor een kennismakingsgesprek! Hiervoor kun je een mail sturen naar: coachhuis@amstelwijs.nl