Coachhuis


†~ Als je in verbinding bent met jezelf, vind je je eigen antwoorden. ~

Iedereen heeft weleens een moment in zijn of haar leven waar je het gevoel krijgt dat je hulp of ondersteuning kunt gebruiken bij specifieke vraagstukken of doelstellingen. Coaching is een vorm van begeleiding die je kan inzetten voor positieve verandering, persoonlijke groei en ontwikkeling.

Je kan voor veel uiteenlopende vraagstukken en thema's coaching inzetten. Je wilt bijvoorbeeld bepaald gedrag van jezelf veranderen, maar je merkt dat je steeds in dezelfde patronen blijft hangen. Wellicht heb je een sterke innerlijke kritische stem die je onzeker maakt, of je blijft maar twijfelen over een keuze die je moet maken. Of misschien wil je jezelf gewoon wat beter leren kennen en meer regie over je eigen handelen ervaren.

Wij zien coaching als een doelgericht en creatief proces, waarbij we gebruik maken van de talenten en vaardigheden die jij al in je hebt. Door een luisterend oor te bieden en vragen te stellen, verschillende methodes en technieken in te zetten, helpen wij je bij het vergroten van je zelfinzicht. Door je zelfinzicht te vergroten en inzicht te krijgen in je eigen patronen en overtuigingen, creŽer je de ruimte en de vrijheid voor verandering. Hierdoor kan je de regie weer in eigen handen nemen en bewust je eigen welbevinden creŽren. Samen ontdekken we wat er is, in plaats van kijken naar wat er mis of niet is.

In onze visie op coachen is iedereen okť, kan een ieder over zijn eigen potentieel beschikken en heeft een ieder toegang tot zijn/haar eigen regisseursfunctie. Dit zie je terug in onze vier uitgangspunten:
  1. Iedereen kan leren en zich ontwikkelen. Ieder mens heeft het vermogen om te denken en om eigen beslissingen te nemen en keuzes te maken. Dat is niet gemakkelijk, zeker niet bij hardnekkige patronen, maar het is mogelijk.†
  2. Wij geloven in de veerkracht van mensen. Mensen kunnen tegen een stootje. Het mag ingewikkeld, pijnlijk en verwarrend zijn. Dit uitgangspunt helpt ons om te spelen, te prikkelen en uit te dagen vanuit oprecht contact, mildheid en humor.†
  3. Coachen hoeft niet zwaar te zijn om effectief te zijn. Er mag gehuild worden, maar ook gelachen.†
  4. Werkelijke en blijvende gedragsverandering gaat van binnenuit. Dat je jezelf leert kennen, is daarbij een belangrijke stap. Wie ben ik? Wat geloof ik over mijzelf, de ander en het leven? Wat doe ik? En wat levert me dat dan steeds weer op?

Twijfel je of je met je coachvraag bij ons terecht kan? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Weet dat elk coachgesprek vertrouwelijk wordt behandeld; we delen geen inhoud met derden.


††††††††††††††††

Foto Niels Poland† † † † † † † † †Foto Wendy Ruijter

Over Niels† † † † † † † † † † † † † †Over Wendy